WT100

Znáte svůj “Ikigai”?

ikigaiPodle Japonců má každý člověk svůj Ikigai neboli důvod, proč žije. Nalézt své Ikigai – my bychom řekli poslání či jakýsi vyšší smysl – nám údajně umožní prožít dlouholetý, spokojený a naplněný život. I o tomto tématu byla exklusivní přednáška Petra Ludwiga, autora bestselleru Konec prokrastinace, kterou jsem s kolegyní v minulém týdnu navštívil. Mimo hlavní téma prokrastinace - česky "odkládání povinností" - nás autor nalákal i na zajímavá dílčí témata.

  • Metody tréninku optimistického životního stylu.
  • Konkrétní postupy, jak zvládat emočně náročné stresové situace.
  • Návody, jak pracovat na zvyšování každodenní spokojenosti.

Nevšední zážitek slibovalo nejen téma přednášky, ale i prostory kina Lucerna, ve kterých se konala. Přestože jsem téma prokrastinace nepovažoval za osobně zcela zásadní (knihu jsem v minulosti "měl v ruce"), ukázalo se, že tak trošku prokrastinujeme všichni. ;) Autor na mnoha konkrétních případech a životních situacích líčil, jak zvládnat nápor velkého množství informací a úkolů, jak posilovat vůli a jak zároveň udržovat optimistický postoj. Během přednášky zazněly pojmy jako osobní vize, hrdinství, flow či "jak nevyplašit slona" - což je mimochodem koncept, jehož vysvětlování pobavilo 100 % publika.

Zajímavým momentem pro mne bylo i utvrzení aktuálně a intuitivně získaného životního postoje "cesta je cíl" a také v úvodu zmíněný Ikigai. Praktickým důsledkem přednášky potom byla objednávka knihy Petra Ludwiga do naší rozrůstající se firemní knihovny.

IMG 1721IMG 1774

 
Zaujal tě tento článek? Sdílej ho na svém Facebooku.

Zůstaňte s námi v kontaktu

Zaujal vás tento článek?
Přihlaste se k odběru našeho e-mailového zpravodaje xNews a žádné další novinky vám neutečou!

Navštivte nás:
XART s.r.o.
Novosady 40
(vedle klubu Rock Depo)

Velké Meziříčí
Jsme vám k dispozici
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Nahoru