WT100

S XARTem na cestách: Tropické dobrodružství

Tropical Islands_tropischer_RegenwaldOmamná vůně tropických květin, tajemné zvuky nočního pralesa a vzdálený šum vodopádu... tak by se dala popsat pozdně noční procházka deštným pralesem v Tropical Islands v Německu, kam jsme s XARTem vyrazili na zimní teambuilding. Měli jsme to štěstí, že jsme tu v noci ze 3. na 4. 12. 2018 byli úplně sami.

Nebo nám to tak alespoň připadalo. :) Kromě sladce vonícího pralesa jsme se toulali kolem průzračných lagun, bílých písečných pláží s opuštěnými pestrobarevnými lehátky, romantického vodopádu i roztomilých staveb, jak vystřižených z thajské vesničky. Občas jsme si zaplavali, občas jsme načerno sjeli nějakou skluzavku, občas jsme si jen tak lehli do vyhřátého písku a nechali se unášet podmanivou atmosférou tropického ráje, který v tu chvíli patřil jen nám.

Pár informací o Tropical Islands, které by se vám mohly hodit

TIZní to jako sen, že? Dobře, možná v tom hrály nějakou roli vypité koktejly (které byly mimochodem výborné), ale sen to určitě nebyl. :) Právě kvůli noci v Tropical Islands opravdu stojí za to ujet 440 km z Velkého Meziříčí do Krausnicku poblíž Berlína a zaplatit 75 € (vstupné + ubytování ve stanu + snídaně pro 1 osobu). I přes den je to tu úžasné a užijete si tu spoustu legrace a atrakcí...

  • dva vnitřní bazény s křišťálově čistou vodou, obklopené krásnými plážemi
  • příjemně vyhřátý venkovní bazén s vířivkami, odkud je ideální pozorovat západ slunce
  • nejrůznější skluzavky a tobogány od dětských až po "Blue Hole" pro odvážné, kde můžete dosáhnout rychlosti až 70 km/h
  • neskutečně divokou řeku, ze které budete mít ještě týden modřiny
  • saunový svět, kde můžete relaxovat v lázních, vířivkách nebo třeba parní květinové lázni
  • lahodný mražený jogurt, exotické koktejly, řízné pivo i vynikající jídla v několika stylových restauracích a barech

... jenže spolu s vámi si to tu bude užívat kupa dalších lidí z celé Evropy, zejména rodin s dětmi. Nic proti nim, rodina je základ státu, ale pokud chcete poznat pravý tropický ráj, počkejte do setmění. ;) Jakmile na tropické ostrovy padne tma, všechno se vylidní, zmizí i personál s výjimkou několika usměvaných barmanů a vy budete mít vše jen pro sebe.

Nebojte se stanovat...

IMG 0008Dáte-li na mé doporučení a zůstanete v Tropical Islands přes noc, můžete se ubytovat buď v "safari" stanu ve stanové vesničce jako my, anebo v některém z komfortních pokojů (od 120 €/osoba). Měli jsme možnost do nich nahlédnout a vypadají opravdu pohodlně, ale spát ve stanu je větší dobrodružství a o to tu přece jde! Navíc se není čeho bát  - stany jsou uzamykatelné, jsou v nich pohodlná lehátka a půvabné svítilny a i když tu na vás možná bude trochu dusno, má to zkrátka své kouzlo.

A abych nezapomněla - součástí ubytovacího balíčku je kromě vstupu do vnitřních i venkovních bazénů, na tobogány, na dětské hřiště atd. i skvělá snídaně s nepřeberným množstvím ovoce, zeleniny, pečiva, salámů, sýrů, ...

FAQ aneb fakt to není moře, lidi.

Známí se mě po návratu domů ptali, jestli jsem nebyla zklamaná. Nebyla, vážně ne. Naopak. Nečekala jsem chladivou mořskou brízu, pohupující se bárky na obzoru ani slanou vůni oceánu. Jela jsem do Německa s tím, že se tam odreaguji, zařádím si na tobogánech, užiji si legraci s kolegy a zažiji něco, co jsem ještě nezažila. A mé očekávání Tropical Islands splnily na jedničku s hvězdičkou. Hned bych jela znovu. :)

IMG 0201

 

P.S. Toto není reklamní sdělení.

Zaujal tě tento článek? Sdílej ho na svém Facebooku.

Zůstaňte s námi v kontaktu

Zaujal vás tento článek?
Přihlaste se k odběru našeho e-mailového zpravodaje xNews a žádné další novinky vám neutečou!

Navštivte nás:
XART s.r.o.
Novosady 40
(vedle klubu Rock Depo)

Velké Meziříčí
Jsme vám k dispozici
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Nahoru