WT100

S XARTem na cestách: Beskydy

Trojanovice Radhošť_kaple_sv._Cyrila_a_Metoděje_2016-07-07_03Loni jsme v rámci letního teambuildingu zdolali Sněžku (nutno podotknout, že v noci). Letos jsme se rozhodli pro méně náročný denní výstup na Radhošť. Ale nebojte se, o zážitky a adrenalin nebyla nouze ani tentokrát. Na Radhošť nás koneckonců došla jen polovina...

Ale vezmu to jako vždy od začátku, ať je to napínavější. :)

Cesta na Pustevny

Náš teambuilding začal na parkovišti v Ráztoce, kde jsme si dali na kuráž trochu karibského rumu a vyrazili k dolní stanici lanovky na Pustevny. Tady se naše cesty na chvilku rozdělily: někteří členové XARTu dali přednost procházce a vydali se nahoru po modré turistické značce, pohodlnější část týmu vyjela na Pustevny lanovkou. Než jsme se opět sešli, měli někteří z nás za sebou 2 kilometry a převýšení 400 metrů, jiní 2 piva ve stylové valašské kolibě.

Pivo pod dohledem boha

Z Pusteven vedly naše kroky dále po modré značce k soše Radegasta, slavného pohanského boha slunce a hojnosti. Obojího nám ten den notně dopřál. Ne, že bychom se bránili - kdo by taky odolal příjemné hospůdce uprostřed horské přírody pod dohledem samotného boha... Zvládlo to jen několik nejurputnějších z nás. ;) A tak zatímco se půlka XARTu občerstvovala pod sochou Radegasta, druhá část týmu vyrazila na 2,5 kilometru vzdálený Radhošť. Těžko říci, kdo z nás se měl lépe. Za sebe mohu říci, že výhled na Beskydy z kaple svatého Cyrila a Metoděje stál za to. (Z druhého týmu jsem ovšem slyšela, že točený Radegast také nebyl špatný. ;))

IMG 20190524_120721 DSC01231 DSC01235 DSC01253 DSC01254 IMG 9921

 

S větrem o závod

Stejně jako předtím jsme se znovu všichni sešli na Pustevnách, kde už na nás netrpělivě čekal majitel stáda horských koloběžek. Každý z nás "osedlal" tu svou, vyslechli jsme si krátkou instruktáž a jeden po druhém jsme se pustili dolů. 5,5 kilometrů divoké jízdy s větrem o závod nemělo chybu! Ačkoli... možná jsme se nemuseli tak hnát a mohli jsme víc vnímat krásu přírody kolem včetně horského vodopádu. Ten postřehli jen někteří z nás. Každopádně horské koloběžky mohu rozhodně doporučit. Skvělý zážitek.

Adrenalin v Tarzanii

A horský park Tarzanie, kam jsme se vydali poté, jakbysmet. Najdete ho přímo u parkoviště v Ráztoce, takže se ani nemusíte nikam přesouvat. Stačí si vybrat trasu a vyrazit. My jsme vyzkoušeli hned tři: nejdelší a nejzábavnější žlutou s 11 lanovkami, středně obtížnou zelenou se spoustou klád, žebříků, sítí a zhupů a také adrenalinovou černou pouze pro zdatné a odvážné lezce, kteří už s lezením mají nějaké zkušenosti. A bylo to pecka! Pokud jste v lanovém centru ještě nikdy nebyli, určitě to vyzkoušejte. Užijete si legraci, zažijete dobrodružství a navíc překonáte sami sebe. Jasně, bude vás z toho druhý a možná i třetí den bolet celé tělo, ale stojí to za to.

IMG 9931 IMG 3232 IMG 3258 IMG 9942 IMG 9991 IMG 0038

 

Není nad kempování

Po výšlapu na Radhošť, jízdě na horských koloběžkách a dovádění v lanovém centru jsme byli unavení a zralí tak akorát na sprchu a dobrou večeři. Naštěstí jsme měli předem zamluvené ubytování v sympatickém kempu v Rožnově pod Radhoštěm, jen 15 minut autem z Ráztoky. Když vám bude přát počasí, můžete se tu koupat v bazénu, nám ale byla večer zima, a tak jsme naopak sedli k táboráku, narazili sud Harracha, vytáhli kytary a bavili se až do rána jako správní zálesáci. :) 

Zaujal tě tento článek? Sdílej ho na svém Facebooku.

Zůstaňte s námi v kontaktu

Zaujal vás tento článek?
Přihlaste se k odběru našeho e-mailového zpravodaje xNews a žádné další novinky vám neutečou!

Navštivte nás:
XART s.r.o.
Novosady 40
(vedle klubu Rock Depo)

Velké Meziříčí
Jsme vám k dispozici
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Nahoru