WT100

S XARTem na cestách: Pálava pěšky i lodí

IMG34227Pálavu netřeba představovat.

Kraj zalitý sluncem a vínem zná každý Čech. A pro mnohé z nás je to láska na první pohled a na celý život. Vracíme se sem opakovaně, za vínem, turistikou, koupáním a uvolněnou atmosférou, které se tak snadno podléhá. Kde jinde potkáte uprostřed lesa člověka se sklenkou vína? :)

A tahle pohoda vás tu provází na každém kroku. I když se třeba v úmorném vedru s jazykem na vestě plazíte na Děvín. Copak lze klesnout na mysli, když víte, že vás za chvíli čeká nádherný výhled, koupání v pálavských jezerech a vychlazené Chardonnay? Jasně, že ne. A s XARTem to můžeme potvrdit - letos jsme tu prožili parádní letní teambuilding.

Vzhůru na Děvičky

17. 6. 2022 jsme vstali časně ráno, abychom se vyhnuli horku (což moc nevyšlo) a turistům (což vyšlo skvěle) a v 8:15 jsme vyrazili z Dolních Věstonic po červené na zříceninu hradu Děvičky (Dívčí hrady).

Víte, že název "Dívčí hrady" má původ v pověstech o třech zkamenělých dívkách? Ty můžete vidět v podobě třech skalních stěn pod hradem (při pohledu z Dolních Věstonic) a jmenují se "Tři panny".

Cesta je to krátká, jen 2,3 km, ale celou dobu stoupáte, konkrétně ze 170 do 423 m. n. m. Takže vodu s sebou! My měli i pivo, rum a meruňkovici, abychom si nahoře připili a stmelili tým. No stmelili... po týmovém focení jsme se samovolně rozdělili a zatímco jedna skupinka zamířila dál na Děvín, druhá se vydala stejnou cestou zpět, třetí vyrazila po zelené přes Pavlov a čtvrtá to vzala bůhvíkudy mimo turistické trasy. Ale nevadí.

Okružní plavba po Nových Mlýnech

Po krátkém odloučení jsme se totiž zase sešli, protože bez sebe nikdy dlouho nevydržíme. A navíc na nás čekal Vlčí mák, naše loď. Ve 12:30 jsme tedy už zase všichni pohromadě odrazili od břehu v Dolních Věstonicích a cca hodinu se plavili po novomlýnské nádrži.

Krásný zážitek. Dívat se s větrem ve vlasech a řízkem v ruce vzhůru na ten krpál, který člověk před chvíli zdolal, a kochat se malebnými scenériemi Pavlovských vrchů okolo je prostě fajn. Takže si na tomto místě dovolím malou reklamu a doporučím vám Lodní dopravu Nové Mlýny. ;)

Koupání, grilovačka, vínečko, ...

Po zážitkovém, ale i poměrně náročném dopoledni jsme už byli všichni zralí na relax, a tak jsme se přesunuli do Strachotína, kde jsme měli zajištěné ubytování v autokempu Free Star. Ten leží přímo na břehu Nových Mlýnů a mimo to má pro hosty k dispozici bazén se slanou vodou.

Takže jsme se převlékli do plavek, narazili sud, otevřeli víno (které jsme pořídili v místní sklepní uličce), nažhavili gril i kytary a užívali si pověstnou pálavskou pohodu až do brzkých ranních hodin. :)

Bylo to super, děkujeme!

A tady je náš teambuilding očima fotografa Zdeňka:

 

Zaujal tě tento článek? Sdílej ho na svém Facebooku.

Zůstaňte s námi v kontaktu

Zaujal vás tento článek?
Přihlaste se k odběru našeho e-mailového zpravodaje xNews a žádné další novinky vám neutečou!

Navštivte nás:
XART s.r.o.
Novosady 40
(vedle klubu Rock Depo)

Velké Meziříčí
Jsme vám k dispozici
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Nahoru