WT100

Vánoční proslov - teambuilding XART v duchu středověku

IMG35671Rádi bychom se s Vámi podělili o netradiční proslov našeho jednatele Aleše Janouška, který jsme si vyslechli na vánočním teambuildingu ve středověké krčmě Dětenice. Celý teambuilding se nesl v duchu středověku, proslovem počínaje, našimi kostýmy konče...

Vážení rytíři, panoši, šlechtičny a panny z českých i cizokrajných zemí,

dovolte mi, abych Vás já, král Aleš I., z boží vůle král a hlava pomazaná, jménem celého království XART přivítal na naší dobrodružné výpravě. Vzhledem k její utajované povaze a bezpečnosti mé osoby jsem dnes i já v utajení, ale nepochybuji, že má věrná družina mě pozná i v převleku mnicha.

Vážím si toho, že jste zdolali dlouhou cestu a dorazili až sem. Budiž Vám útěchou, že o Vás i Vaše zemdlené koně bude dobře postaráno.

Ještě než ale pozvedneme číše a zahájíme hodokvas, vzpomeňme společně na události, které se udály v našem království léta páně 2017:

  • Dlouhou zimu nám rozradostnilo spojení našeho království s královstvím Autograph Zdeňka I.  Díky němu je naše říše zase o něco silnější a dokáže se s větší silou bránit vojskům ze sousedních království i nájezdníkům od Atlantského oceánu.
  • Další radostná zpráva přišla počátkem jara, kdy se XARTu podařilo připojit k nejmodernější optické infrastruktuře zvané Jantarová stezka. Díky ní jsme ve spojení se severem i jihem a veškeré informace k nám proudí rychleji než dříve. S jejími správci – slavnými kupci z Matriga – už také připravujeme dokument, po jehož zpečetění se Matrigovci postarají o bezpečnost na Jantarové stezce i její opravy v případě poškození koňskými povozy.
  • Na jaře jsme také oslavili významné výročí – já, král Aleš I. a náš nejlepší lovec František, jsme uspořádali hostinu, jakou naše království nezažilo. Víno a pivo tekly proudem, stoly se prohýbaly pod pečenými holoubaty, kuřaty a bažanty a trubadúři vyzpěvovali po několik dní a nocí.
  • Želbohu zatímco jsme bavili, došlo ke zradě a poničení naší serverní pevnosti Křižanov. Její správci, místo aby tvrz chránili, zběhli a dali ji všanc nájezdníkům, kteří ji vyplenili do poslední truhly se vzácnými weby. Naše království se ale nevzdává, a proto jsme se ihned jali budovat novou, větší a bezpečnější tvrz, kterou jsme svěřili do rukou udatných rytířů řádu SATT. (Ptáte se, co se stalo se zběhy? Inu, dopadli jsme je a řádně potrestali. Ostatně na co by měl náš kat sekyru, kdyby ji čas od času nevyužil.)
  • Léta páně 2017 se nesly i ve znamení rozšíření našeho dvora o nové dvořany. Ze vzdáleného království Modrého ducha k nám přišel vyhlášený kuchař Lukáš, aby zajistil přípravu zvěře ulovené Františkem. S otevřenou náručí jsme přivítali i mladého panoše Matěje, který se s láskou stará o šlechtěnou zvěř v naší oboře. A v neposlední řadě k nám přichází Marla, slavná malířka ze vzdálené země mongolské, jejíž díla jistě zkrášlí nejeden zámek.
  • Všichni dobří lidé naší říše se už také těší na plánované spojení s dalším královstvím, ART 21 krále Michala I., které je široko daleko známé šikovnými tiskaři, jejichž mistři se učili u slovutného Johanesse Gutenberga. Pro něj a jeho dvořany právě stavíme nové křídlo našeho rozkošného paláce.

Poděkování jednotlivým cechům...

Závěrem bych chtěl všem zúčastněným poděkovat za oddanou práci, bez které by naše království nemohlo vzkvétat a dobývat další území. Můj dík patří jmenovitě cechu marketérů, který spravuje královskou oboru se šlechtěnou zvěří, cechu programátorů, který vaří ta nejlepší jídla z Františkem ulovené zvěře, cechu manažerského, který celou kuchyni řídí, a cechu ekonomického, který se stará o královskou pokladnu.

Věřím, že společnými silami a s boží pomocí naše království brzy bude brzy nejsilnějším na starém kontinentu.

Pozvedněme na to číše a připijme si!

 

IMG34503IMG34671 copy

IMG34880

IMG34805

 
Zaujal tě tento článek? Sdílej ho na svém Facebooku.

Zůstaňte s námi v kontaktu

Zaujal vás tento článek?
Přihlaste se k odběru našeho e-mailového zpravodaje xNews a žádné další novinky vám neutečou!

Navštivte nás:
XART s.r.o.
Novosady 40
(vedle klubu Rock Depo)

Velké Meziříčí
Jsme vám k dispozici
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Nahoru