WT100

Jak markeťáci migrovali a obsadili tiskárnu

Jedna budova, dva vchody, nová divize tisku a sídlo marketérů

reticulated-giraffe-77065 1920Jak už jsme vás informovali v dubnovém článku, portfolio služeb XART jsme rozšířili o tisk. S tím souviselo stěhování příslušných pracovníků - produkční Elišky a grafičky/tiskařky Marly - do severovýchodního křídla budovy. Nejsou tu ale samy. Do tiskárny z ulice Novosady spolu s nimi denně vchází i pětice našich marketérů.

Proč?

Marketéry jste mohli téměř dva roky vidět v uzavřeném pavilonu ve 2. poschodí. Vzhledem ke vzornému chování (za celou dobu utekli jen tři jedinci) jim nyní bylo dopřáno uchýlit se do volnějšího výběhu v 1. poschodí, hned nad tiskárnou.

Tomuto náročnému procesu předcházelo důkladné plánování:

  • zvolit nejvhodnější dobu, kdy marketéři zrovna nevisí na telefonních linkách nebo nepečou koláče (pochopí všichni, kteří viděli naše video).
  • vytvořit důmyslný stage plán - postavit hrací koutek každého marketéra tam, kde mu to bude nejlépe vyhovovat.

Marketéři Hanka a Matěj zvolili pozici u oken, protože se rádi vystavují přímému slunci. Šéfmarketér Martin dal přednost strategické pozici u dveří, odkud má perfektní výhled na dění kolem. Nově ochočený marketér Andy šel zlatou střední cestou, vybral si místo, kam dopadá dostatek slunečních paprsků a nechybí ani přirozený stín. A marketérka Zdíša, která k nám přibyla z Ostravského odchovu, si našla svůj koutek zhruba uprostřed.

  • strategicky přesunout marketérské pomůcky – od židlí přes stoly až ke kouzelným bedýnkám s elektrickými šňůrami a zvonícím krabičkám s monitory. Co se bohužel k nelibosti marketérů nepodařilo, byl přesun kávovaru. Hořký teplý nápoj si oblíbili na tolik, že jsou za ním ochotní podstupovat dalekou cestu...

Migrační koridor na programátorském území - a vzduchem létaly cihly

Je to černé, sypou se do toho zrna, lije se do toho voda a teče z toho lahodný povzbuzující nápoj. Co to je?

Kávovar – důvod, proč naši marketéři denně opouštějí známé teritorium a podstupují nebezpečnou cestu nově objeveným územím.

V prvních dnech pobytu ve volném výběhu se vše zdálo v pořádku. Marketéři se přizpůsobili prostředí a jejich produktivita se měla začít stabilizovat. Po důkladném zkoumání jsme ale došli k závěru, že marketérům něco chybí. Bylo to o patro nižší nadmořskou výškou? Větším prostorem? Zneklidňovaly je snad zvuky tiskárny a řezačky? Ne. Chyběl jim kofein. Jako moudří chovatelé jsme se ovšem rozhodli nechat přírodu, ať si sama poradí. A poradila.

zoo-1975126 1920Stejně jako volný pohyb je pro marketéry základní životní potřebou i migrace. Nejdříve si našli trasu Novosady – V Podloubí – Rozkoš a zpět (Rozkoš – V Podloubí – Novosady). Jako dalším migrujícím druhům i našim marketérům ale denně ztěžovaly migraci přirozeně se vyskytující překážky (schody, zatáčky a zavřené dveře). Rozhodli jsme se proto k razantnímu zásahu – migrační koridor uměle vytvořit probouráním stěny mezi výběhem marketérů a rezervací divokých programátorů. Byl to risk – jak se snesou? Může vůbec v přírodě existovat taková symbióza?

Jestli čekáte dramatický konec, nedočkáte se. Vyšlo to. Vzduchem sice v prvních dnech létaly cihly, ale pouze do chvílen, než zkušení řemeslníci dokončili svou práci. Nyní je migrační koridor plně funkční a využívají jej nejen marketéři, ale dokonce i větší XARTovské šelmy. Produktivita i díky novému koridoru stoupá. Přesvědčte se sami.

Kontaktujte nás, anebo nás rovnou navštivte!

Zoologická zahrada a safari XART
Novosady 40, 594 01 Velké Meziříčí
Rezervace vstupenek možná i předem na telefonním čísle +420 566 466 410 nebo e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Zaujal tě tento článek? Sdílej ho na svém Facebooku.

Zůstaňte s námi v kontaktu

Zaujal vás tento článek?
Přihlaste se k odběru našeho e-mailového zpravodaje xNews a žádné další novinky vám neutečou!

Navštivte nás:
XART s.r.o.
Novosady 40
(vedle klubu Rock Depo)

Velké Meziříčí
Jsme vám k dispozici
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Nahoru