WT100

Máte sedavé zaměstnání?

Tým marketérů z XARTu objevil geniální způsob, jak se zbavit bolestí zad nebo nadváhy. A ještě si k tomu skvěle vyčistíte hlavu.

Všechno to začalo na jedné úplně obyčejné firemní poradě…

hlasovani„Budeme hlasovat, kam vyrazíme na teambuilding,“ ujal se slova Aleš Janoušek, šéf XARŤácké tlupy.

„Máme pro vás asi šest možností…“ a představuje rozmanité nápady, jak společně strávit několik hodin v jiném než pracovním prostředí. Zaměstnanci sedí na židlích, pozorně poslouchají, soustředí se a občas mezi sebou navážou oční kontakt, aby si potvrdili stejný názor na slyšenou nabídku.

„…a poslední variantu vám teď představí Franta, protože si ji vymyslel sám.“ Předává jednatel firmy slovo obchodnímu řediteli. Tón jeho hlasu napovídá, že nabídka to bude jiná než ty předešlé (jako třeba grilovačka nebo návštěva lanového centra). Pracovníci XARTu podvědomě zvýšili pozornost.

„Mám sen. … Strávil jsem tam mládí… Krakonoš… Úplněk…“ Slova, která se vrývají do vědomí jako dobře mířené kulky. Zaujetí všech přítomných potvrzují jejich rázem vzpřímené pozice při sezení. Ještě se veřejně nehlasovalo, a přece už je rozhodnuto. Tak se pozná dobrý obchodník…

Noční výstup na Sněžku, taková mise čeká tým XARTu. Hned následující den jakoby všichni ožili z poblouznění a začíná jim docházet, že onu nejvyšší horu Česka musejí zdolat po vlastních nohách… Uvědomte si, jak velké zděšení to bylo zejména pro ty zaměstnance, kteří tráví většinu času u počítače, sedí, jedí a občas se projdou ke kávovaru. Vytrénovaní sice jsou, ale spíše na mentální úrovni. Co teď? Je odhlasováno a už se to nedá změnit!

Ještě že má XART tým kreativních marketérů, kteří jsou zvyklí navrhovat nejrůznějším klientům nejspecifičtější řešení. A tak navrhli jedno geniální řešení i sami sobě.

Jestli jste ještě neslyšeli o jumpingu, alpiningu, tréninku HIIT nebo břišním pekáči, v následujících řádcích vám nastíníme, proč tyto aktivity budete chtít vyzkoušet!

Tréninkový plán marketingového týmu XARTu ke zdolání nejvyšší hory Česka

1. Etapa základního tréninku

Na zahřátí výšlap na nejvyšší horu Velkého Meziříčí – Fajtův kopec. Pro silnější jedince je možné přidat i x schodů nahoru a dolů po rozhledně. Pokud ještě nejste zahřátí, najděte si aktivitu v místě, kde zrovna jste, a tu dělejte, dokud máte sílu. Například na Fajťáku mají trampolínu...

2. Etapa intenzivního tréninku

Po dostatečném rozehřátí – jak fyzickém, tak psychickém (v tomto případě jde o nabuzení k překonávání lenosti a snaha pravidelně se sebou něco dělat) - je nutno přistoupit k zásadnímu rozhodnutí a registrovat se v nejbližším sportovním centru. Tam se zúčastnit začátečnické lekce jumpingu a zjistit, že to není jen „skákání na trampolínkách".

Radíme, vezměte si s sebou ručník. Poleje z vás jako ze šťavnaté flákoty.

trampolinky-xart-1

3. Etapa stabilizujícího tréninku

Tato etapa patří ke kritickým, nejnáročnějším a projeví se v ní, jakou máte povahu a jestli jste si zvolili svůj sport dobře. V případě jumpingu se může stát, že se o týden později nechcete na lekci přihlásit, protože vás ještě pořád bolí stehna, lýtka či achillovky. Těmito skutečnostmi ale maskujete pouze svou lenost a tak zvolte dobře, s kým se na tréninky přihlašujete. Dobrá společnost vás může vyhecovat k výkonům.

Třeba my máme zkušenost, že když se Hanka přihlásí s Matym a Zdišou, nebo Maty s Hankou a Zdišou nebo Zdiša s Matym a Hankou, vždy dojde k báječné fúzi a zábavě na tréninku. Jelikož článek píše Zdiša, může vám všem doporučit: choďte trénovat s Hankou a Matym, jsou to super parťáci! ❤

4. Etapa vylaďujícího tréninku

Fáze, která uteče jako voda, při ní se vrháte do tréninkového procesu týden co týden dobrovolně, na lekce se těšíte a začínáte si i pamatovat tváře dalších cvičenců ze sportovního centra. Tato část tréninku nabízí také prostor k rozvoji sportovních schopností – můžete se odhodlat vyzkoušet i jiné lekce, než jen trampolínkování (což je něžný název drsného sportu!!!).

Naše rada:

Jestli ti skákání nestačí, dodělej se na břišním pekáči!
(Intenzivní posilování břišního svalstva, o kterém budete ještě týden vědět, že ho pod nánosy tuku opravdu máte!)

Kdo chce svaly na těle mít, ať si dá HIIT.
(Je to dnes hrozný hit, zpotíte se při tom a fascinovaně čumíte na trenérku, která při intervalovém tréninku všech partií ještě s úsměvem na rtech křičí: „Makej, makej, ještě 10, 9, 8, 7, ... a jdem na sklapovačky!")

Jestli chceš být ještě větší king, vyraž na alpining!
(Mechanický běhací pás do kopce, na kterém jste rádi, že stíháte chodit. Občas vás skoro sroluje. A když jste šikovní, naučíte se na něm dělat i kliky. Jako vážně, na běhacím pásu!

5. Etapa závodní

Závěrečná, vrcholová fáze, při které se projeví váš mentální stav. Fyzický možná taky trochu... Zásadní je, že když jde do tuhého a vy stoupáte v nepřirozeném úhlu 5 kilometrů vzhůru, buď jste odhodlaní to dát, nebo nadáváte a remcáte. Jak to nakonec dopadlo se dozvíte v příštím příspěvku od Hanky.

IMG 5993

Závěrečné rady a tipy
  • Vše rozložte do rozmezí cca 6 týdnů, pravidelně dodávejte tekutiny a hlídejte si příjem bílkovin a sacharidů.
  • Nezapomeňte, že v tomto případě obzvlášť platí, že cesta je cíl. Už od základního tréninku je podstatné soustředit se na perspektivu, nikoli splňovat si pouze kolonky typu „Trocha sportu pro tento týden, ať se cítím dobře a v pátek po práci si můžu dát pivo."
  • Nevzdávejte se a makejte na sobě dále, dopřávejte si pravidelně také regenerační fázi tréninku (chlazený nápoj v dobré společnosti, víkendová grilovačka nebo hezký koncert).
  • Když vytrváte, přestanou vás bolet záda, zlepší se vám nálada i výkonnost. Garantuje 5 z 5 marketérů.

Pokud máte zájem o rady či individuální konzultace se zkušenými a trénovanými jedinci, kontaktujte nás!

Nebo se za námi rovnou stavte kdykoli od pondělí do pátku v čase 8–16 h na Rozkoši. Pokud nás tam nezastihnete, zkuste to v úterky v 17:00 na jumpingu ve Sportovním centru ve VelMezu...

Zaujal tě tento článek? Sdílej ho na svém Facebooku.

Zůstaňte s námi v kontaktu

Zaujal vás tento článek?
Přihlaste se k odběru našeho e-mailového zpravodaje xNews a žádné další novinky vám neutečou!

Navštivte nás:
XART s.r.o.
Novosady 40
(vedle klubu Rock Depo)

Velké Meziříčí
Jsme vám k dispozici
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Nahoru