WT100

Návod: Založení Google Ads a nasdílení účtu

campaign-creators-pypeCEaJeZY-unsplashZačali jste s námi spolupracovat a dohodli jsme se na PPC kampaních v Google Ads. Co dál?

Pokud ještě nemáte vlastní reklamní účet v Google Ads, můžete postupovat  podle našeho krátkého manuálu, anebo můžete využít nápovědu Google Ads.

Jestliže už reklamní účet v Google Ads máte, můžete rovnou přejít na konec našeho návodu Poskytnutí přístupů XARTu ».

 

Jak založit účet v Google Ads

  • Přihlaste se do Google Ads.novy-ucet-ads
  • Klikněte na button "Přihlaste se" v pravém horním rohu a přihlaste se pod svým gmailovým e-mailem. Doporučujeme vytvořit si a používat speciální e-mail, např.  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. .
  • Následně na obrazovce uvidíte informaci "Nový účet Google Ads". Klikněte na tuto možnost.
 

2Nyní se Vám načtou možnosti. Klikněte na "Máte již se službou Google Ads zkušenosti?"

 

3V nabídce "Vyberte cíl, jehož splnění by znamenalo úspěch celé kampaně", opět ve spodní části vyberte "Vytvořit účet bez kampaně".

 
 

4V následující části "Potvrďte údaje o své firmě" můžete kliknout na "Odeslat", pokud souhlasíte s nastavením. Zpravidla to bývá Česko, časové pásmo pro Česko a CZK jako měna pro fakturaci. Pokud byste potřebovali jiné nastavení, změňte jej.

 

5Následně dejte na buttonu "Prozkoumat účet". Dostáváte se do Google Ads. Nyní v horní liště klikněte na "Nástroje a nastavení" a vyberte "Nastavení fakturace".

 

6Pro lepší identifikaci účtu klikněte na "Nástroje a nastavení" a následně na "Nastavení".

 

7V "Názvu účtu" vyplňte název domény nebo firmy, na kterou se chystáme dělat kampaně. "Kontakty pro ochranu dat" také vyplňte.

 

Poskytnutí přístupů XARTu

číslouctuNyní nastává fáze zpřístupnění účtu XARTu. Nejlepším řešením je poslat nám číslo účtu, které naleznete v horní liště. Následně Vám odešleme žádost o sdílení přístupů.

Pokud vyžadujete, aby účet zůstal ve Vaší režii, pokračujte následovně:

8Opět klikněte na "Nástroje a nastavení". Vyberte "Přístup k účtu".

 

9Klikněte na modré plus nad vaším e-mailem.

Do e-mailu vyplňte: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. . Zvolte úroveň účtu. Doporučujeme minimálně Standardní, ideálně Správce.

Odešlete nám pozvánku.

 

V tuto chvíli na náš správcovský e-mail přijde pozvánka, kterou potvrdíme, a uvidíme tak váš účet, ve kterém vám budeme schopni nastavovat a spravovat kampaně.

Pro urychlení spolupráce doporučujeme po odeslání pozvánky napsat osobě, se kterou v XARTu komunikujete (obvykle vedoucí vašeho projektu), že už jste vytvořili účet Google Ads a odeslali nám pozvánku. Pokud by se vám nepodařilo nastavit přístup XARTu, také nás kontaktujte.

NÁŠ TIP: Zajímá vás, jak přidat dalšího uživatele do Google Analytics? Přečtěte si článek od Martina.

Zaujal tě tento článek? Sdílej ho na svém Facebooku.

Zůstaňte s námi v kontaktu

Zaujal vás tento článek?
Přihlaste se k odběru našeho e-mailového zpravodaje xNews a žádné další novinky vám neutečou!

Navštivte nás:
XART s.r.o.
Novosady 40
(vedle klubu Rock Depo)

Velké Meziříčí
Jsme vám k dispozici
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Nahoru