WT100

S XARTem na cestách: Hory zážitků

IMG31528Loňský zimní teambuilding v Jeseníkách nás nadchnul natolik, že jsme se i letos v zimě rozhodli vyrazit do hor.

Tentokrát byl naším cílem Králický Sněžník a resort Dolní Morava, který slibuje "hory zážitků". Tomu jsme prostě nemohli odolat - už proto, že jsme jako správní marketéři chtěli osobně prověřit, jestli nejde jen o šikovný reklamní slogan na přilákání návštěvníků... ;)

Ovšem nebyli bychom to my, abychom zážitky nezačali sbírat už cestou, že?

Cesta plná zážitků

Tak například jeden náš vůz se hned ve Velkém Meziříčí pokusil (prý omylem...) odjet bez zaplacení z benzinové stanice HAD. Nedostal se ale daleko. Už v Radešíně ho telefonicky dostihla Police České republiky a vymohla si uhrazení dlužné částky převodem na účet. Tak tohle nevyšlo.

V jiném autě se tou dobou už otevírala druhá lahev alkoholu v rámci výzvy "Zvládneme cestou čtyři flašky?". Asi nikoho nepřekvapí, že se jednalo o nejveselejší posádku z celého našeho týmu (tedy krom řidiče, ale ten to bral s nadhledem). Mnoho z nás ale překvapilo, že všichni vydrželi až do večera. Mimochodem, tohle vyšlo.

A vyšlo i několik obchodních zakázek, protože někteří z nás si prostě nedají pokoj (viď, Aleši ;)) a pracují i na firemních akcích. Takže zatímco první auto přijelo s vroubkem u policie a druhé s pár promilemi v krvi, třetí vůz přivezl zadání na přípravu nového e-shopu pro prodejce autostanů.

Dolní Morava

Hlavní zážitky měly ale teprve přijít. Na Dolní Moravě nás totiž čekal balíček SKY WALKER EXTRA, který zahrnuje:

  • jízdu lanovkou do nadmořské výšky 1 116 m. n. m.
  • procházku po nejdelším visutém mostě pro pěší na světě Sky Bridge
  • Stezku v oblacích s překrásnými výhledy na okolní horské masivy
  • 3 kilometry mrazivé jízdy Mamutí horskou dráhou

Tak hurá na to!

Sky Bridge 721

Jak se můžete dočíst na www.dolnimorava.cz, procházka po 721 metrů dlouhém mostě z jednoho hřebenu na druhý, 91 metrů nad hlubokým horským údolím, vyžaduje trochu odvahy. Ale když ji seberete a vykročíte, nebudete litovat. Kombinace dechberoucího pohledu na zasněžené vrcholky stromů pod vámi a zvlněnou zimní krajinu kolem, adrenalinu a vědomí unikátního technického řešení této stavby vás prostě dostane.

Výsledek: Zážitek potvrzen! ✓

Stezka v oblacích

Tato netradiční rozhledna vypadá na první pohled nevinně, ale zdání klame. Kromě nádherné panoramatické procházky vzhůru po 710 metrů dlouhé dřevěné lávce tu na vás totiž čeká i několik adrenalinových atrakcí:

  • síťová kapka ve výšce 50 metrů, která prověří vaši odvahu  - obzvlášť, když se na ni v jeden okamžik nahrne 30 XARŤáků a snaží se ji rozhoupat
  • síťový rukáv, kterým si můžete zkrátit cestu z jednoho patra do druhého (a když je pokrytý zmrzlým sněhem jako v našem případě, je to pěkný fičák)
  • 100 metrů dlouhý tobogán s okýnky a několika klopenými zatáčkami pro ty nejodvážnější

Výsledek: Zážitek potvrzen! ✓

Mamutí horská dráha

Na této horské dráze, nejdelší u nás a druhé nejdelší v Evropě, si přijde na své každý milovník rychlé jízdy.

Posuďte sami: při převýšení 364 metrů prosvištíte 25 bleskurychlých zatáček, dvojnásobný 360° karusel, osmičkovou smyčku a  podzemní tunel, zhoupnete se na čtyřech jumpech nad lesními cestami a dosáhnete rychlosti až 50 km/h. Možná i vyšší... Minimálně pocitově. Někteří z nás totiž na doporučení instruktora vůbec nepoužívali brzdy. A někteří z nás také celou cestu ječeli, ale i o tom to je. Tahle jízda ve vás zkrátka vyvolá emoce. A také lehce sníží vaši tělesnou teplotu, takže placatky s sebou.

Výsledek: Zážitek potvrzen! ✓

Na samotě u lesa

Vymrzlí, ale nadšení jsme se poté přesunuli do 25 kilometrů vzdáleného penzionu Jedlina v Orlických horách, kde jsme měli zajištěné ubytování.

Útulnou chaloupku na samotě u lesa jsme měli sami pro sebe a připadali jsme si tu jako v pohádce. Zejména ráno po probuzení, když jsme zjistili, že celou noc hustě sněžilo a my jsme tu zapadli. K našemu zklamání ale milí majitelé obratem zajistili protažení příjezdové cesty a nám tedy nezbývalo, než vyrazit domů.

Asi vás nepřekvapí, že i zpáteční cesta byla zážitková, protože se ukázalo, že sněhem zapadla skoro celá Česká republika. Ale dojeli jsme, všichni, i přes vydatnou sněhovou vánici, neprohrnuté cesty a pár smyků.

Podtrženo, sečteno, Dolní Morava nekecá, když slibuje hory zážitků. Její návštěva rozhodně stojí za to. A když se tam navíc vydáte s partou skvělých jako (jsme) my, máte zážitky na celý život.

Zaujal tě tento článek? Sdílej ho na svém Facebooku.

Zůstaňte s námi v kontaktu

Zaujal vás tento článek?
Přihlaste se k odběru našeho e-mailového zpravodaje xNews a žádné další novinky vám neutečou!

Navštivte nás:
XART s.r.o.
Novosady 40
(vedle klubu Rock Depo)

Velké Meziříčí
Jsme vám k dispozici
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Nahoru