WT100

Web je třeba stavět jako dům: bez projektu to nejde

Můžete ze staré barabizny s netěsnícími okny, oprýskanou omítkou a nespolehlivým správcem vytvořit útulný domov, který vám budou všichni závidět? Samozřejmě. Ale nejprve si určitě sednete s architektem a promyslíte, jak by váš nový dům měl vypadat. Vytvoříte vizi a projekt. A s kvalitním webem je to stejné.

xart-web-2021 01-vyrobni-firmy 740x350

Jak postupujeme při tvorbě webu?

xart-web-2021 01-1-vyrobni-firmy 360x1200Důkladná příprava

Nebudeme vám lhát. Příprava zadání je náročná a vyžaduje intenzivní spolupráci. Ale jinak to nejde. Na začátku vás musíme důkladně poznat. Potřebujeme pochopit nebo najít vaše unikátní prodejní argumenty (tzv. USP = Unique Selling Proposition), které potom na webu prodáme. Také potřebujeme zjistit, co od nového webu očekáváte. Váš záměr spolu zkonzultujeme a velmi pravděpodobně ho i upravíme. Vaši konkurenci totiž nechceme dohnat, chceme ji nechat v závěsu.

Analytika a architektura webu spolu úzce souvisí

Nyní přichází na řadu analytika. Cíle vašeho webu porovnáme s realitou vyhledávaných dotazů na internetu a na základě toho vytvoříme optimální informační strukturu webu, kterou lze přirovnat ke studii stavby. Příklad: Přejete si jednoduchou stránku k tématu CNC obrábění. Z analýzy však vyplyne, že pro vyšší návštěvnost bude vhodnější založit podstránky i pro jednotlivé formy obrábění – soustružení, frézování atd. Už samotná existence těchto stránek znamená připravenost a nižší náklady na budoucí propagaci.

Od wireframu po interaktivní prototyp

Poté se pustíme do drátěných modelů vašeho webu (tzv. wireframů), na kterých budeme ladit strukturu webu. Jakmile si strukturu odsouhlasíme, navrhneme interaktivní prototyp webu. Na něm si společně ukážeme, co a jak přesně bude fungovat a jak bude web plnit váš záměr. Kdybychom stavěli dům, máme v tuto chvíli hotovou dokumentaci pro provedení stavby a můžeme se pustit do realizace.

Realizace webu

Dobrý řemeslník ví, co a proč dělá. Do fáze realizace vstupujeme, když všichni známe:

  • unikátní vlastnosti vaší společnosti (USP)
  • účel webu
  • strukturu webu a jeho interakce

Tak pojďme na to. Grafik navrhne originální brand čili líbivý kabátek webu, který bude korespondovat s vaší firemní identitou. Copywriter nachystá čtivé texty a kodér dle schváleného prototypu připraví interakce webu a jeho responzivní zobrazení. Vše s vámi budeme průběžně konzultovat, takže váš nový web bude vznikat přímo před vašima očima.

A i když realizační fáze rozhodně není nudná, díky poctivé přípravě nehrozí žádná velká překvapení jako neplánované víceprace, přetažené rozpočty nebo nesplněné termíny.

Úspěšné výsledky

Po konečném schválení vám projekt předáme a začneme měřit jeho výsledky, které budou s mnohem větší pravděpodobností úspěšnější, než kdyby web vznikal bez projektu. A máme postaveno.

Věříme, že dokumentaci bouracích staveb spolu řešit nebudeme. :)

 

Víte, že...?
Víte, že ...? Web v 70 % představuje první kontakt se zákazníkem.

 

A co dál? I web potřebuje pravidelnou údržbu

Spuštěním webu to pro nás nekončí. V XARTu jsme připraveni starat se o váš web dál jako správce o dům. V našem případě jde o velmi inteligentního údržbáře jménem RE:X. Tento technologicky vyspělý redakční systém (tzv. CMS), který jsme sami vyvinuli, se každý měsíc postará o automatickou aktualizaci vašeho webu. Pravidelně se vám tak nainstalují nové prvky a rozšíření a opraví se případné nedostatky.

Mezi další přednosti RE:Xe patří:

  • snadná tvorba obsahu – pomocí fragmentů (funkčních bloků) jde vše rychle a efektivně
  • proklientská orientace – zkušenosti a obchodní cíle našich klientů jsou na prvním místě
  • všeobecná rychlost – od nasazení webu přes možnosti správy až po implementace nových funkčností
  • promyšlený produkt – každá úprava, novinka a funkčnost je diskutována v širokém odborném týmu
  • RE:X nikdy nespí – na řešení se neustále pracuje a vývoj pokračuje, včera, dnes i zítra
  • progresivní vize – chystáme spoustu dalších navazujících vylepšení, balíčků a nástrojů

NÁŠ TIP: Více informací o našem redakčním systému RE:X najdete v článku RE:X: CMS, které splní každý váš příkaz.

Podívejte se na ukázky našich webů:

sanborn1920x1080SANBORN a.s.

Společnost SANBORN dodává díly pro zařízení v energetice, petrochemii a dopravě pro světové výrobce jako ABB, Siemens či MAN. Web je orientovaný na zahraniční trh a kvalitní prezentaci firmy. V české mutaci je nejdůležitější částí sekce Kariéra. Tuto aktivitu podporujeme i navazujícími HR kampaněmi. Fotografie z prostor společnosti jako vždy nafotil náš profi fotograf Zdeněk. www.sanborn.cz

mockup-Startech-1920x1080STARTECH spol. s r.o.

172 zaměstnanců, vysoce specializovaná CNC výroba. STARTECH se soustředí na středně sériovou, malosériovou i kusovou výrobu dílců. Komponenty, které společnost vyrobila, zamířily 10. 2. 2020 spolu s vesmírnou sondou Solar Orbiter přímo ke Slunci. Cílem stránek je prezentace unikátnosti firmy a opět i nábor zaměstnanců - nedílná součást naší práce pro výrobní firmy. www.startech-ricany.cz

Proč spolupracovat s námi?

  • Výdaje pod kontrolou – Vyhnout se neočekávaným doplatkům a vícepracím je náš společný cíl. Finance řešíme už ve fázi projektu.
  • Tvorba webu nebude peklo, ale řízený proces s výstupy – V XARTu využíváme agilní řízení projektů metodou SCRUM, která vychází z lean managementu a důsledně pracuje s kanbanem, termíny a zodpovědnostmi.
  • Pravidelná aktualizace webu (1 x měsíčně)
  • Komplexní nabídka marketingových služeb – Místo několika různých agentur komunikujete jen s námi. Disponujeme webovou, marketingovou, personální a tiskovou divizí. Vaší firmě se bude věnovat 30 specialistů.
  • Probereme s vámi ucelený obrázek vaší propagace včetně možností správy vlastními silami.
  • Vytvořili jsme více než 600 webů, které sbírají nejrůznější ocenění včetně prestižní WebTop100.

XART získal ocenění WEB TOP 100

Možná to chce změnu...

Stabilní společnosti vyžadují nekompromisně stabilní a kvalitní webovou prezentaci. Takovou, jejíž možnosti a funkčnosti rostou spolu s firmou (místo toho, aby ji brzdily). Pokud váš web nefunguje na 100 % (ať už z pohledu zákazníků nebo zaměstnanců), je nemoderní nebo se nemůžete spolehnout na svého dodavatele, možná je na čase popřemýšlet o změně. Pojďte vybudovat nový web, od píky a se vším všudy.

IMG36350

Těšíme se na vaši nezávaznou poptávku

Rádi se vám budeme věnovat, ozvěte se nám s vaším projektem.

Máte zájem o web, který funguje?

Tato položka je povinná
Tato položka je povinná
E-mailová adresa nebyla zadná ve správném formátu



Nesprávný formát
Přečetl(a) jsem si a beru na vědomí zpracování osobních údajů.
Nesprávný formát

* takto označená pole jsou povinná

Zaujal tě tento článek? Sdílej ho na svém Facebooku.

Zůstaňte s námi v kontaktu

Zaujal vás tento článek?
Přihlaste se k odběru našeho e-mailového zpravodaje xNews a žádné další novinky vám neutečou!

Navštivte nás:
XART s.r.o.
Novosady 40
(vedle klubu Rock Depo)

Velké Meziříčí
Jsme vám k dispozici
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Nahoru