WT100

S XARTem na cestách: Tropical Islands vol. 2

Chata ve Žďárských vrších, sklípek na jižní Moravě a laser game v Brně... Všechny tři možnosti, kam vyrazit na zimní teambuilding, byly lákavé a člověk se jen těžko rozhodoval, pro kterou má hlasovat.

Náš jednatel Aleš nám to ale výrazně usnadnil, když přišel s divokou kartou a navrhnul čtvrtou možnost: vrátit se po letech do Tropical Islands v Německu - netradičního aquaparku poblíž Berlína. Tato varianta s přehledem zvítězila a během pár dní už jsme měli i termín: 17.–18. 12. 2023.

Další teambuilding v plavkách... jupí.

"Alešovo tajné eso všem ženám změnilo život. Nastala panika, že se uvidíme jen v plavkách. Některé kolegyně začaly omdlévat při obavách, že to, co skrývají v širokých šatech, v plavkách nezamaskují. Zahájily plavkové diety a začaly omdlévat znovu," popisuje první dny po odhlasování termínu Soňa.

Vzápětí ale dodává:

"Naštěstí nám brzy došlo, že nemá smysl trápit se kvůli jednomu dnu. A tak jsme se raději pustily do příprav. Gin a tonic byly přednější než ručník. Chladicí destičky jakbysmet. Ty se mimochodem ukázaly jako výborný nápad: když termotaška kolem 22. hodiny vydala svůj ledově vychlazený poklad, záviděl nám nejeden Němec."

Účastníci zájezdu hadr

Zatímco my jsme se potýkali se "starostmi" co s sebou, vedení řešilo dopravu do/z Německa. Při současném počtu lidí už nedávalo smysl jezdit firemními auty, jak jsme to dělali do teď. A tak nám sehnali autobus, který náš výlet pozvedl na úplně novou úroveň!

  • "Jet společně autobusem byl výborný nápad. Protože už samotná cesta v uvolněné atmosféře byla perfektním začátkem. A když člověk neřídí, stihne se i kochat krásami naší vlasti severozápadně od Prahy, kam se běžně nedostane. Nebudeme si nalhávat, že jsme cestou cucali jen vodu - do Tropical Islands by byla škoda nedorazit v povznesené náladě. ;)"  Andy

  • "Cesta byla příjemná a rychle utekla. Kolega Petík nám na benzínce umyl zadní okno, což  pobavilo nejen nás, ale i ostatní řidiče na parkovišti. No a s naším řidičem autobusu Lukym jsme si hned padli do oka. Cestou jsme mu pouštěli tematickou písničku 'Řidič autobusu' od The Tap Tap a on nám na oplátku půjčil mikrofon, abychom mohli celé posádce zazpívat 'Po kalíšku'."  Soňa

  • "Teambuilding pro mě nezačal nejlépe, jelikož jsem podcenil přípravu a nestihl jsem přijet na domluvený čas k autobusu. Uklidňoval jsem se tím, že stejně budeme čekat na kolegu Lukáše, ale ukázalo, že jsem mu skočil na vtípek; Lukáš už seděl v autobuse. Po vyslechnutí pár zasloužených vtipů na mou osobu jsem se ale pohodlně usadil mezi kolegy a vyrazili jsme. Cesta v dobré společnosti a s kapkou rumu příjemně utekla! :)"  Radim

A je to tu: obří skleník uprostřed Evropy!

No a po pěti hodinách (jde to ale i výrazně rychleji, když nestavíte co hodinu na záchod) to přišlo...

"Uprostřed pole, z ničeho nic, se tyčí obří prosklená budova, která půdorysem připomíná bublinu ve vodováze," vzpomíná na první dojmy z haly původně určené na stavbu vzducholodí náš myč oken Petík.

Opice a tobogány

A pokračuje dál: "Po vstupu do nitra obřího skleníku na vás dýchne vzduch typický pro přímořská letoviska a díky teplotě a vlhkosti, která se zase blíží podmínkám rovníkového pralesa, ani nestíháte svlékat svršky.

Místy dokonce uslyšíte i řev opic, ačkoli po bližším zkoumání zjistíte, že jde o děti sjíždějící tobogány.

Těch tu je celá řada a odvahu vylézt na ten nejvyšší sbírají jak borci nabušení testosteronem, tak křehké slečny, u kterých existuje pravděpodobnost, že po cestě dolů zabloudí."

Double Racer_01_mindouble-racer-side-lightning-min

Divoká řeka střežená německými drsňáky

"Největší atrakcí je ale divoká řeka, na kterou se občas stojí fronty a plynulý provoz v rámci bezpečnosti neřídí semafor, nýbrž živá obsluha. S tou lze dokonce slovně laškovat v našem rodném jazyce, neboť česky nerozumí. Spolehnout se tak musíte pouze na oční kontakt a výraz ve tváři.

Může se ale stát, že dva kolegy, co přišli s vámi, tenhle hlídač do řeky pustí a vás ne, přičemž vám to dá svým výrazem zabijáka a dobře pochopitelnou němčinou ('Nein!!!') důrazně najevo.

Co už... Přijdete sice o závody ve sjezdu s kámoši, na druhou stranu ale vyrážíte s volným polem bez změti končetin a hlav a můžete si dokonale vychutnat houpající jízdu, odírání břicha o dno a proplach všech otvorů nečekanou protivlnou."

amazonien-tropical-island-2Amazonien-Tropical-Island-7

Jen se neztratit v pralese...

"A když už byla zmínka o bloudění... Ačkoliv je celý areál protkaný ukazateli a rozcestníky, bez dobrého orientačního smyslu může být problém najít hledané místo nebo atrakci, natož skříňku se skvěle zapamatovatelným číslem 7463. A nepomůže vám ani vyfotit si ji mobilem, když si ho do ní vzápětí zamknete... Ještěže má každý na ruce čip, který mu po přiložení k dotykové obrazovce číslo jeho skříňky prozradí (bohužel i s výší útraty za občerstvení).

Také je fajn mít na paměti pohádku o Jeníčkovi a Mařence a v případě dezorientace (ať už z důvodu vyšší konzumace alkoholu, nebo z důvodu 'Do pr... kde je ta řeka? Kolem tohodle baru už jdu potřetí, ale tak jednoho Weissbeera ještě snesu...') vyšplhat na nejvyšší tobogán a podívat se, kde co je.

A s věcmi je to podobné... Ideálním vybavením na pláž je bílý ručník a černé pantofle. Není totiž nad to, když vylezete z vody a na každém druhém lehátku leží bílý ručník a v písku se válí dvacet párů černých pantoflí.

Naštěstí je hned u pláže bar a další Weissbeer vám výrazně pomůže snížit stres z hledání. Občas to totiž nemusí dopadnout dobře... No, kdybyste v Tropical Islands náhodou našli volný bílý ručník a tričko s logem XART, budu rád za navrácení,"  uzavírá Petík své vyprávění.

Co říci závěrem

S dovolením to opět nechám na kolezích, kteří ve svých "recenzích" napsali například:

  • "Myslím, že nejen já jsem pod vlivem bezprostřední atmosféry a trochy alkoholu sjela takové tobogány a takovým způsobem, o jakém se mi ani nezdálo. Díky večerní bojovce jsme zase proběhli celý areál a získali povědomí, kde co je. Noc v safari stanech, luxusní snídaně a závěrečná koupačka pak byly třešničkou na dortu."  Andy

  • "Skvěle strávený čas s výbornou partou lidí ve velmi zajímavém prostředí."  Radim

  • "Vedení firmy jako každoročně nešetřilo a vyvezlo nás za hranice všedních dní. Organizační tým zaperlil a vše do puntíku připravil. A kolegové samozřejmě nezklamali - jejich vtip, soudržnost a únava cestou zpátky byly na velmi vysoké úrovni."  Lucka

  • "Tropical Islands je karibský ráj uprostřed Evropy."  Petík

  • "Byl to opravdu intenzivní zážitek!"  Soňa

Děkujeme vedení a organizačnímu týmu za další nezapomenutelnou akci.
Už teď se těšíme, co přijde příště! Že by Karibik?

IMG 2587 kopie

Zdroj fotografií (a zážitků): https://www.tropical-islands.de/

Zaujal tě tento článek? Sdílej ho na svém Facebooku.

Zůstaňte s námi v kontaktu

Zaujal vás tento článek?
Přihlaste se k odběru našeho e-mailového zpravodaje xNews a žádné další novinky vám neutečou!

Navštivte nás:
XART s.r.o.
Novosady 40
(vedle klubu Rock Depo)

Velké Meziříčí
Jsme vám k dispozici
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Nahoru