WT100

Velkomeziříčské školky v pohybu s XARTem za zády

Máme rádi, když se něco děje. Ideálně, když toho můžeme být součástí. A pokud to je akce pro děti, je naše spoluúčast vlastně odměnou. V květnu jsme pomáhali velkomeziříčským školkám uspořádat Olympiádu předškoláků, s podtitulem "Školky v pohybu".

velkomeziricske skolky_v_pohybu3

 

Hlavním hybatelem celé akce byly paní učitelky Blanka Kadlíková a Věra Bourková, které si vytyčily nemalé cíle. Díky našim zkušenostem z předchozích eventů jsme byli kompetentním parťákem a společně se nám podařilo připravit dětem zábavné a nezapomenutelné odpoledne.

Peti, mohla bys prosím trošku popsat jako hlavní organizátorka z XARTu hlavní myšlenku akce?

Školky v pohybu jsou tradičně netradiční aktivita – pro otestování zdatnosti budoucích školáků. Olympiáda letos probíhala jako třetí ročník, ale v takto velkém formátu vlastně poprvé. Podařilo se nám propojit velkomeziříčské firmy, které sponzorovaly akci. Když jsme s nimi ohledně našeho plánu komunikovali, většina neváhala a na sportovní den pro děti ráda přispěla.

Velkomeziříčské školky v pohybu 2023

Pokud mám dobré informace – šlo o propojení tří pořádajících organizací?

Ano, hlavním organizátorem byla Mateřská škola Velké Meziříčí – paní učitelky s dětmi trénovaly na jednotlivé disciplíny během dubna i května, připravovaly batůžky s odměnami, myslely na pitný režim a fandily. Díky místu konání na fotbalovém hřišti velmi aktivně participovali na programu místní fotbalisté z FC Velké Meziříčí, kteří připravili deset sportovních disciplín.

A my z XARTu jsme pomohli zajistit velkou část sponzorů a zábavu pro děti – ať už skákací hrady, malířky na obličej nebo promotým Hitrádia Vysočina, který pro děti na závěr připravil super diskotéku. Po oficiálním programu pak probíhal nábor malých fotbalistů.

Zdroj: NovinyVM.

velkomeziricske skolky_v_pohybu7Co bylo na celém dni nejnapínavější?

Asi počasí. Všechny subdodavatele jsme měli ověřené, jejich účast na akci byla sázka na jistotu. Ale skoro celý týden před olympiádou pršelo, i olympijské ráno bylo ještě zataženo a poprchávalo. Vypadalo to na zmar. Zřejmě se ale nad námi slunce a příjemné počasí smilovaly, protože po nástupu dětí na plac bylo vlastně ukázkově.

Jaké jsou vize na příští rok? Osvědčila se spolupráce?

Určitě máme ambice příští rok celou akci zopakovat. Byť byl původní formát olympiády jednou za čtyři roky – tím, že se jedná o aktivitu pro předškolní děti (pro děti šestileté, které po prázdninách nastupují do školy), tři ročníky by tak přišly o tento zážitek a "svůj" den. Pokud tedy bude chuť na všech stranách, my za XART se hlásíme do prvních řad a budeme rádi opět na akci spolupracovat.

Všimla jsem si zdravotnice, která byla po celou dobu přítomna na hřišti. S kým v tomto ohledu spolupracujete?

Máme skvělé vztahy s místní Dózou – střediskem volného času. Její vedoucí, Alča Vidláková, je zdravotník, takže na akcích, které jako XART pořádáme / pomáháme pořádat, ji míváme k ruce.

Zdroj: NovinyVM.

velkomeziricske skolky_v_pohybu4Máš nějakou zpětnou vazbu od školek, jak se akce líbila?

Stejně jako po každé akci je člověk rád, že to zvládl se ctí, vše se vydařilo a nedošlo k nějakým komplikacím, úrazům. Ale hlavním měřítkem spokojenosti všech učitelek byla spokojenost dětí. Ty byly nadšené. Dostaly odměnu, vyřádily se na skákacích hradech, odcházely domů s malováním na obličeji... :)

Vyzdvihla bys silný moment celé akce? Za mě na závěr, když si děti stouply do kruhu a držely se za ruce, a paní učitelky vypouštěly heliové balónky v barvách jejich týmu. Jako máma soutěžící předškolačky jsem zamáčkla slzu.

Organizační tým. To byla za mě alfa a omega – že se můžete spolehnout na kolegy a víte, na koho se obrátit, když něco začne drhnout, nebo koho pověřit, když je cokoliv potřeba dořešit.

 

Rádi bychom všem, kteří se podíleli na akci, poděkovali. Sponzorům, učitelkám, Jirkovi Doležalovi za skvělé moderování, fotbalistům za aktivitu a poskytnutí prostoru a perfektního zázemí. Věříme, že naše ambice se na akci spolupodílet zase za rok bude vyslyšena. Těšíme se! Sportu zdar!

Na sportovní akci Velkomeziříčské školky v pohybu přispělo přibližně 35 místních podnikatelů a firem. Moc děkujeme!

velkomeziricske skolky v pohybu partneri

Pořádáte podobnou akci? Chcete poradit nebo rovnou pomoci zorganizovat malou či velkou událost? Ozvěte se nám. Pořádáme stále více eventů, a všechny s úspěchem a úsměvem.

Zaujal tě tento článek? Sdílej ho na svém Facebooku.
Navštivte nás:
XART s.r.o.
Novosady 40
(vedle klubu Rock Depo)

Velké Meziříčí
Jsme vám k dispozici
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Nahoru